مرکز مشاوره و راهنمایی انجام پایان نامه و سمینار

اکسپت مقاله و تفاوت آن با سابمیت

اکسپت مقاله

در این نوشتار از راسا به بررسی اینکه اکسپت مقاله چیست، چه تفاوتی با سابمیت مقاله دارد، مراحل اکسپت مقاله می پردازیم:

مقدمه

نویسندگان مقالات پس از این که موفق شدند مقاله خود را طبق اصول و استانداردهای نگارش مقاله تهیه کنند، سعی خواهند کرد مقاله خود را در یکی از مجلات معتبر به چاپ برسانند. چاپ مقاله دارای مراحل مختلفی است. سابمیت و اکسپت مقالات علمی پس از نگارش، دو اصطلاح رایج و از جمله اصلی‌ترین مراحل در فرآیند چاپ مقالات در مجلات معتبر دنیا هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی اینکه اکسپت مقاله چیست، چه تفاوتی با سابمیت مقاله دارد، مراحل اکسپت مقاله بپردازیم:

اکسپت مقاله چیست؟

اکسپت مرحله ای است که پس از مرحله سابمیت در ژورنال های علمی نیاز خواهد بود تا بتوانید شاهد نشر مقالات خود باشید. Accept که کلمه ای انگلیسی و به معنی پذیرش می باشد گاهی در منابع فارسی به جای کلمه پذیرش مورد استفاده قرار می گیرد. این در حالی است که هر دوی آنها به یک معنا می باشند. در منابع انگلیسی وقتی یک مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است با عنوان accepted paper و یا accepted articles یا عبارت های مشابهی از آن یاد می شود. که به این مفهوم خواهد بود که دیگر مانع خاصی برای چاپ مقالات شما وجود ندارد. در فارسی نیز کلمات معادلی برای بیان این مفهوم مورد استفاده قرار می گیرند.

مراحل اکسپت و چاپ مقاله علمی

انتخاب مجله

بعد از انتخاب مجله به قسمت راهنمای نویسندگان آن مجله بروید و تمامی موارد ذکر شده برای نویسندگان را با دقت بخوانید. مقاله شما باید در چارچوب آن مجله تنظیم شود. اگر مقاله در چارچوب های تعیین شده مجله نباشد مقاله‌تان از جانب سردبیر ریجکت میشود. یا در صورت پذیرش اولیه برای مجلات ISI، پروسه زمانی طولانی‌تری را سپری میکند. هرچقدر مقالات ما بر اساس قوانین مجلات ISI باشد، سردبیر مجله نسبت به مقاله شما دیدگاه بهتری پیدا می‌کند. پس از انجام تغییرات، مقاله تان را به دفعات بخوانید. از دوستان و همکاران خود در این رشته بخواهید مقاله تان را مطالعه نموده. و ایرادات را به شما گوشزد نمایند.

سابمیت (Submit)

ارسال کردن مقاله و ثبت ان در یک مجله را سابمیت مینامند. سابمیت فقط جنبه ارائه مقاله در ژورنال را دارد و امتیاز علمی نداشته و در رزومه محاسبه نمی گردد. مجلات ISI، به دو حالت پستی و الکترونیکی سابمیت می شود. اکنون بیشتر مجلات ISI، مقالات را به صورت الکترونیکی بخاطر امن تر و سریع تر بودن، ترجیح می دهند.

در ارسال با پست حتما نامه همراه را با سه تا پنج نسخه از مقاله پرینت بگیرید. همراه با CD حاوی متن مقاله، اشکال و جداول به آدرس پستی مجله ISI سابمیت کنید. فایل مقاله را به فرمت Word یا PDF استفاده کنید. فایل PDF را با دقت مطالعه کنید تا مطمئن شوید تمام حروف، اعداد و نمادها به درستی نوشته شده‌اند و غلط املایی ندارد. از نمادهای غیر استاندارد استفاده نکنید. پس از ارسال مقاله باید منتظر دریافت نامه اعلام وصول از طرف سردبیر بمانید که به ایمیل شما ارسال می شود.

پروسه داوری

ممکن است مقاله شما به سرعت از جانب سردبیر مورد پذیرش واقع شود. این اتفاق نادر هنگامی رخ می‌دهد که ایده تحقیقاتی شما واقعاً تازه و جالب باشد. اما عمدتاً مقاله پس از غربالگری اولیه و اولویت بندی توسط سردبیر یا هیأت سردبیری مجلات ISI، در اختیار چند داور یا کارشناس قرار می‌گیرد تا به دقت آن را ارزیابی نمایند. داوران موظفند در بازه زمانی که در اختیار دارند، مقاله را نقد و بررسی و نظراتشان را اعلام کنند. معمولاً فرمی در اختیار داور قرار می گیرد تا بر اساس آن، بکر بودن، کیفیت و نقاط ضعف و قوت مقاله را بررسی کند.

نتایج داوری

اکسپت (Accept)

یعنی مقاله شما در مجله برای چاپ پذیرفته شده است. پس از اکسپت مقاله و قبل از چاپ، ویرایش نهایی انجام دهید تا گستردگی آن در مجلات ISI مختلف متفاوت هست. ویرایش شامل غلط املایی، اصلاح علائم نقطه گذاری، روان سازی جملات، رفع ابهامات گرامری و بررسی بخش هایی است که احتمال خطا در آنها زیاد است (چکیده، قسمتهای آماری، شکل ها، جدول ها و مراجع). در برخی مجلات ISI، برطرف نمودن ایرادات از طرف دفتر سردبیر به ویراستار فنی ارجاع می شود. پس از این مرحله، نسخه آماده برای چاپ مقاله در اختیارتان قرار می گیرد تا برای آخرین بار بررسی و آن را تأیید کنید.

ریجکت (Reject)

یعنی مقاله شما رد شده است. مقاله شما ممکن است بدون داوری و مستقیماً از جانب سردبیر ریجکت شود. ریجکت سریع مقاله دلایل مختلفی دارد و همواره به معنای کم ارزش بودن مقاله شما نیست. ممکن است مقاله اصلاً در اسکوپ علمی مورد علاقه آن مجله ISI نباشد. اگر مقاله شما پس از بررسی توسط داوران و جمع بندی نظرات آنها ریجکت شود، سردبیر در قالب یک نامه محترمانه ضمن اعلام این مطلب، نظرات داوران را به شما منتقل می‌کنند.

از همان روزی که مقاله شما ریجکت شد، دوباره اقدام به کار شوید. ابتدا کلیه ایراداتی را که داوران مجله به آنها اشاره کرده اند تصحیح کنید و نظرات داوران را به دقت بررسی کنید و آنها را در مقاله‌ خود اعمال نمایید. زیرا به علت تخصصی بودن موضوع، ممکن است مقاله تان پس از ارسال به مجله بعدی، مجدداً در اختیار همان داور یا داوران قرار گیرد. مجله بعدی را با دقت انتخاب کنید.

ریوایز (Revise)

یعنی مقاله شما از نظر داوران بررسی شده و نیاز به یک سری اصلاحات دارد. افرادی که تجربه سابمیت مقاله دارند مطلع هستند که بعد از داوری مقاله توسط سردبیر مجلات ISI، ایمیلی از طرف مجله دریافت می کنید که مقاله بسته به شرایط مجله و مقاله در چندین حالت قرار میگیرد:

  1. اکسپت برای چاپ
  2. اکسپت برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
  3. اکسپت برای چاپ پس از اصلاحات کلی
  4. بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
  5. بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
  6. ریجکت

سابمیت مقاله چیست؟

نویسنده مقاله مقاله پس از نگارش مقاله خود مجله مناسب برای چاپ مقاله را جستجو می‌کند و مقاله را به منظور کنترل و انجام بازرسی‌های موجود برای ویراستار مقاله ارسال می‌کند. به فرآیند مذکور که به نوعی تسلیم مقاله تهیه شده برای ویراستاران مقاله است، سابمیت مقاله گویند. در این مرحله نویسنده بایستی موارد زیادی را تحت بررسی خود قرار دهد. که از جمله این موارد می‌توان به: ارتباط موضوعی مجله انتخاب شده با مقاله خود و هم‌چنین میزان اعتبار مجله مدنظر اشاره کرد.

اکسپت مقاله

تفاوت اکسپت مقاله و سابمیت مقاله چیست؟

برخی اوقات دو اصطلاح اکسپت مقاله و سابمیت مقاله به اشتباه به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالی که از نظر لغوی این دو اصطلاح کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. مقاله برای گرفتن پذیرش برای مجلات مختلف ارسال می‌شود. که ممکن است اکسپت و یا ریجکت شود.

نحوه ارسال نامه پذیرش برای نویسنده

بسیاری از مجلات از سابمیت کردن نامه پذیرش خودداری کرده و صرفاً اکسپت مقاله پژوهشگر را در قالب ایمیل به مسئول مقاله اطلاع می‌دهند. به این منظور که هیچ فایل pdf، doc یا موارد مشابه دیگری در کار نیست. و صرفاً ادیتور از طریق ایمیل رسمی و شخص خود که بیشتر بر روی وب سایت مجله نیز آن ایمیل درج شده است. با پژوهشگر در ارتباط می باشد و صرفاً پیامی مبنی بر پذیرش و یا رد مقاله به پژوهشگر ارسال میکرد بسنده میکند.
تاکنون هیچ نامه پذیرشی در هیچ مجله‌ای آنلاین نشده است. فقط تعدادی از مجلات بعد از اینکه مقاله‌ای را مورد پذیرش قرار دادند نام نویسنده و عنوان مقاله را بر روی وب سایت خود آنلاین می‌کنند. این آنلاین شدن، به معنی چاپ مقاله نیست. مجله با این روال مشخص می‌کند مقاله مورد نظر را پذیرش کرده و در نوبت چاپ قرار داده است. اما بسیاری از مجلات نیز بعد از پذیرش دادن به مقالات اسم یا عنوانی از آن مقالات در وب سایت خود نمایه نمی‌کند. و نمی‌توان انتظار داشت که تمام مجلات اینکار را انجام دهند. زیرا هر مجله‌ای در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله فرآیند و مراحل خاص خود را سپری می‌کند.

ارتباط ادیتورها با نویسنده مسئول

ادیتورهای مجلات مکاتبات خود را با نویسنده مسئول انجام میدهند. اطلاع رسانی در مورد مقالات از سوی ادیتور به نویسنده مسئول ارسال می شود. نامه اکسپت هم برای نویسنده مسئول فرستاده می شود. اغلب نام نویسنده مسئول ذکر میشود. کمتر دیده شده که نام دیگر نویسندگان در نامه اکسپت ذکر شود. که اینها رابطه مستقیم به سلیقه و نظر ادیتور مجله دارد. معمولا بعد از چاپ مقاله که بر روی وب سایت آنلاین شد و یا از مقاله پرینت گرفته شد. نام تمامی مولفین در آن ذکر می‌شود. این عمل دیگر به سلیقه ادیتور بستگی ندارد. و هر تعداد نامی که بر روی مقاله ارسالی آمده است هنگام چاپ مقاله می‌بایست همان تعداد نام بر روی مقاله ذکر شود.

اکسپت مقاله علمی پژوهشی در چه مجلاتی امکان پذیر است؟

همان‌طور که می‌دانید شما در انتخاب مجله مناسب جهت چاپ مقاله، بایستی نوع مقاله خود را نیز در نظر داشته باشید و بر اساس آن به انتخاب مجله بپردازید. برای مقاله‌های علمی پژوهشی نیز بایستی مجلات معتبری را انتخاب کنید که در صورت پذیرش و چاپ مقاله‌تان در آن مجله، جایگاه مقاله شما در رتبه صحیحی قرار گیرد. مقاله علمی پژوهشی، آن دسته از مقالاتی را شامل می‌شود که دارای نوآوری بوده و از لحاظ مرتبه علمی، جایگاه خوبی دارند؛ بنابراین نباید مجله‌ای انتخاب کنید که در صورت چاپ، ارزش مقاله شما را پایین آورد. به طور کلی یک مقاله پژوهشی را می‌توانید در مجلات داخلی و خارجی زیر به چاپ برسانید:

اکسپت مقاله

اکسپت مقاله

مهارت های لازم برای اکسپت مقاله

آنجایی که پروسه اکسپت و چاپ مقاله در یک نشریه معتبر علمی مهارت بسیاری می‌طلبد لذا لازم می‌باشد با مهارت‌های مهم در این زمینه آشنا گردید:

  • داشتن تخصص و دانش قوی در حیطه مورد مطالعه
  • داشتن مهارت‌های مقاله نویسی و شناخت تمامی چهارچوب‌های یک مقاله علمی
  • شناخت مجلات و پیدا کردن مجله مناسب
  • ترجمه مقاله و نوشتن کاورلتر
  • مهارت‌های ارسال مقاله به مجله
  • نحوه برقراری ارتباط با ادیتور مجله
  • پاسخگویی سریع و سنجیده و مناسب به داوری مقاله

سخن آخر

ما در این متن به بررسی مفهوم اکسپت پرداختیم. و برای شما به طور مختصر توضیحاتی در مورد این که تفاوت سابمیت مقاله و اکسپت مقاله چیست. و با در نظر گرفتن مراحل پذیرش مقالات علمی دادیم. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره موسسات علمی معتبر که در داخل کشور در حال فعالیت هستند استفاده کنید. موسسه علمی پژوهشی راسا یکی از این موسسات است که آماده پاسخگویی به سوالات دانشجویان در مورد نحوه اکسپت و سابمیت مقالات علمی در ژورنال های مرتبط با حوزه فعالیت آنها می باشد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

با ما در واتساپ در تماس باشید